Výzva pražské TOP 09 ministru Havlíčkovi: Urychleně připravte půjčky pro pražské podnikatele

Info.cz

Krajské předsednictvo TOP 09 Praha vyzvalo ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, aby spustil přislíbený program COVID III, který by pražským podnikatelům umožnil přístup k bezúročným půjčkám. Velké části malých a středních podnikatelů v Praze podle TOP 09 hrozí bez účinné pomoci likvidace. Důvody tohoto apelu na ministra Havlíčka vysvětluje předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil. 

Předsednictvo pražské TOP 09 vyzvalo ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, aby co nejrychleji zřídil COVID-III, tj. bezúročné půjčky pro podnikatele. Proč tomu tak je?

Současná vláda toho pro české podnikatele, a to zejména pro ty malé a střední, doposud moc neudělala. Zvlášť tristní je přístup vlády k malým a středním podnikatelům v Praze. Záchranný program COVID-II se pražských podnikatelů vůbec netýká, a jen velmi malá část podnikatelů v Praze dosáhla na bezúročné půjčky z COVIDU I. To je naprosto nepřijatelné. Ekonomika v Praze je nejvíce ohrožena, vzniká tu celá čtvrtina HDP celé země. Je zde navíc zastoupen terciární sektor – služby, cestovní ruch a kultura, který díky opatřením v rámci boje proti koronaviru nejvíce trpěl. TOP 09 v Praze se tímto zabývá právě proto, že nejvážnější situace podnikatelů je v Praze. Chci pro pražské podnikatele udělat maximum, proto žádáme ministra Havlíčka, aby urychlil COVID-III, tak jak mi přislíbil. Ten už by podle jeho slov měl být pro všechny podnikatele v České republice a měl by do české ekonomiky přinést desítky miliard bezúročných půjček.  

Babiš a spol. útočí na soukromé vlastnictví. Narazí po poslanecké noci u Ústavního soudu?

sinfin.digital