Kolaps na evropských silnicích. Lidé čekali v mnohakilometrových kolonách dlouhé hodiny

ČTK

luš

Ve Slovinsku, Chorvatsku, Německu a Rakousku se dnes naplnily předpovědi upozorňující řidiče při cestách za rekreací na jih Evropy nebo při návratu na mimořádně hustý provoz o tomto víkendu. Zácpy se podle zpravodajských webů a autoklubů ve zmíněných zemích tvořily hlavně na hraničních přechodech a u mýtnic. Někde se fronty protáhly až k desítce kilometrů a řidiči v nich čekali i několik hodin.

K jednomu z dopravně nejrušnějších víkendů roku přispěl zejména začátek školních prázdnin ve dvou německých spolkových zemích, v Bavorsku a v Bádensku-Württembersku. Na cestu se tak vydaly desetitisíce rodin.

Už dopoledne hustý provoz s častými kolonami hlásil německý autoklub ADAC například na bavorském úseku dálnice A8, na dálnici A9 mezi Norimberkem a Mnichovem a na obchvatu Mnichova. Stejná situace panovala na rakouské dálnici A10, kde se fronty tvořily zejména před Tauernským tunelem a před mýtnou bránou St. Michael. V místech s hustým provozem byla přeplněná i všechna odpočívadla a fronty u čerpacích stanic se často táhly až ke sjezdům z dálnice.

sinfin.digital