Německá policie zatkla dva Afghánce podezřelé kvůli smrti Němce. Připletl se do jejich hádky o otcovství

ČTK

adk

Německá policie zatkla v noci na dnešek ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku dva Afghánce podezřelé v souvislosti se smrtí mladého Němce. Informovala o tom agentura DPA. Nedávná vražda pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu, z níž je podezřelá trojice přistěhovalců ze Sýrie a Iráku, vyvolala vlnu protiimigračních demonstrací i protestů proti nacionalismu a pravicovým radikálům.

Podle dosavadních informací zemřel v Köthenu na východě Německa 22letý německý občan. Ten se patrně připletl do hádky ve skupině afghánských mužů, pozadí úmrtí ale zatím není jasné.

Agentura DPA napsala, že incident se odehrál na hřišti, kam přišli tři muži z Afghánistánu společně s jednou těhotnou ženou a dohadovali se, kdo je otcem jejího dítěte. Ke skupině později přistoupili dva Němci, zatím ale není jasné, co se mezi muži přihodilo a proč vznikla potyčka.

Mrtvý Němec podle serveru listu Die Welt utrpěl krvácení do mozku, pitva je nařízená na dnešek. Policie zatkla dva Afghánce, které podezírá v souvislosti se smrtí člověka. Třetí ze skupiny Afghánců zatím podezřelý není.

sinfin.digital