Půjde AOC do vězení? Hvězda demokratů čelí skandálu kvůli financování kampaně

Teprve devětadvacetiletá Alexandria Ocasio-Cortezová, známá také jaké AOC,  je asi nejvýraznější vycházející hvězdou amerických demokratů. Mladá, silně levicová kongresmanka slibuje boj s klimatickými změnami, chudobou, sociální nerovností i s politickou korupcí. Nemá ale ona sama, právě v tomto ohledu, máslo na hlavě?

Asi jen těžko najdeme mezi nejmladší generací amerických politiků výraznější osobnost než Alexandrii Ocasio-Cortezovou. Rodačka z New Yorku s portorickými kořeny v loňském roce nejprve překvapila tím, že ve stranických primárkách porazila ve volebním okrsku v Bronxu politického veterána Josepha Crowleyho a následně v samotných volbách do Sněmovny reprezentantů s přehledem zvítězila i nad republikánským protikandidátem Anthonym Pappasem. Ve svých 29 letech se tak stala historicky nejmladší kongresmankou.

Od začátku letošního roku, kdy složila přísahu, prakticky není dne, kdy by o ní nebylo slyšet. Bohužel pro ni je to ale momentálně hlavně kvůli jejímu prvnímu většímu politickému skandálu.

„Půjdete na seznam!“ Spory amerických demokratů se stupňují, AOC vyhrožuje rebelům

sinfin.digital