Trump: USA a Rusko mají nejhorší vztahy v historii, může za to řada let americké hlouposti

ČTK

raz

Vztahy Spojených států a Ruska nebyly nikdy v dějinách horší, než jsou nyní. Před začátkem summitu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách to dnes na twitteru napsal americký prezident Donald Trump. Vinu za špatné vztahy podle něj nese řada let amerického bláznovství a hlouposti i současné vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb v roce 2016. Trump si také znovu pochvaloval výsledky summitu Severoatlantické aliance. z minulého týdne.

"Náš vztah s Ruskem NIKDY nebyl horší díky mnoha letům bláznovství a hlouposti USA a nyní - zmanipulovaného honu na čarodějnice," napsal šéf Bílého domu, který honem na čarodějnice běžně označuje vyšetřování údajného vměšování Ruska do předloňských prezidentských voleb v USA.

V jednom z tweetů prezident kritizoval svého předchůdce Baracka Obamu, který se podle něj v roce 2016 domníval, že prezidentské volby vyhraje demokratka Hillary Clintonová, "a tak když byl informován FBI o ruském vměšování, řekl, že se to nemůže stát, že to není nic moc velkého a NIC s tím neudělal".

PŘEHLEDNĚ: Summit Trumpa s Putinem. Na čem by se buldoci světové politiky mohli zítra dohodnout?

sinfin.digital