Zoufalec týdne: Jiří Ovčáček. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Jiří Ovčáček to znovu dokázal, už podruhé: coby záskok prezidenta Miloše Zemana podruhé exhiboval v estrádě nicoty majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa. V jeho Aréně se „viceprezident“ Ovčáček prostě octl, protože jeho hradní pán (nebo je to už naopak?) Zeman určitě nevede žádnou volební kampaň a nikam proto nesmí. Samozřejmě jen kromě billboardů, mediálních výstupů a nonstop krajských výjezdů mezi voliče za jejich vlastní peníze. 

Právě kvůli účasti Ovčáčka svou účast v tomhle bizarním cirkusu logicky postupně zrušili všichni ostatní pozvaní prezidentští kandidáti, i na ně to bylo trochu moc. Ovšem s výjimkou Michala Horáčka, jenž si Barrandov a taky sám sebe poslední dobou zamiloval natolik, že vezme všechno; všichni jsme totiž podle něj stejně dobří a i „žumpa“, jak napsal ohledně barrandovských debat, si zaslouží jeho povznášející moudrá slova.

Za současných bizarních pravidel, kdy prezidenta v kampani supluje jeho mluvčí, tedy vysoký státní úředník, je vlastně zoufalcem týdne spíš Horáček, protože spolu s Ovčáčkem samozřejmě neměl v téhle aréně patolízalství co dělat. Nakonec jednu nástěnku už Soukupovi zničil a žádný vtip není vtipem podruhé, jak víme. A v televizi obvykle dokonce ani poprvé. Pro jakéhokoli prezidentského kandidáta, jemuž ještě zbývá aspoň poslední špetka lidské sebeúcty, je to totiž stejně ponižující nabídka, jako kdyby Mike Tyson vlezl do ringu s krasobruslařem.

Zemana uklidili a udělali dobře. Jeho soupeři dělají vše pro to, aby vyhrál, říká Biler

sinfin.digital