ANKETA | Vláda Andreje Babiše začátkem týdne zveřejnila plán, kterým se chce řídit při postupném uvolňování obchodů, restaurací a služeb do provozu. Pivnice, restaurace, bary a kluby budou moci otevřít jako jedni z posledních. Až 25. května zpřístupní své zahrádky, teprve 8. června také vnitřní prostory. Oslovili jsme několik majitelů a provozovatelů brněnských hospod, klubů a barů s tím, aby nám popsali, co to pro ně znamená a jakým způsobem tak dlouhému uzavření svých provozoven čelí.
Martin Ján a Zdeněk Hugo Póč (Pivnice 8, Brno - Žabovřesky)
Co pro vás tak dlouhá doba, během které máte zavřeno, znamená? Jaký je váš komentář ke zveřejněnému plánu vlády?
Otevřeli jsme zhruba před dvěma roky malou hospodu a zaměřili se na kvalitní pivo. Docela rychle jsme se etablovali a vytvořili relativně stálou a zároveň dostatečně širokou skupinu hostů, díky kterým hospoda prosperovala. To všechno padlo ze dne na den na nulu a asi netřeba zdůrazňovat, že pro malý provoz bez delší historie to není vůbec nic dobrého.
![](https://infocz-media.s3.amazonaws.com/infocz/production/files/2020/07/15/14/35/57/ed9a4e7c-c0b4-4fd1-9945-9b6f4299b401/6289012.jpg)