Holec: Revoluce začíná požírat své děti. Pirátská loď nabírá další vodu

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Až doteď se místopředseda a šéf poslanců Pirátů Jakub Michálek veřejně připravoval na funkci ministra spravedlnosti. „Věnuji se tomu dva roky, napsal jsem na to nějaké odborné články,“ řekl skromně v nedávném rozhovoru pro Televizi Seznam. Teď se ovšem Piráti soustředí na něj, když jich nemalá část včetně europoslance Mikuláše Peksy požaduje, aby rezignoval na místopředsednickou funkci. Podle nich terorizuje spolustraníky.  

Piráti Michálkovu hlavu nežádají poprvé a ne náhodou. Partajní TV sekerník, podle něhož patří skoro všichni ostatní politici do tepláků, protože na ně prostě má „informace“, je ve sněmovně i na pražském magistrátu proslulý svou arogancí. A taky zarputilostí, s níž ničí politickou konkurenci hlava nehlava. Teď ale padla kosa na něj. Na pirátském fóru vzplála výzva k jeho odvolání, kterou spustila šéfka personálního odboru strany Jana Koláříková. Podle ní Michálek ostatním straníkům vyhrožuje a šikanuje je.

Michálkovi nijak nepomohla ani jeho partnerka Michaela Krausová, s níž v Praze „primátoruje“ za neschopného pirátského primátora Zdeňka Hřiba, která o Kolaříkové kamarádsky napsala, že je „zasr..á pí.a“. Politika určitě není žádným dámským klubem Elišky Haškové Coolidge, tohle je ale trochu moc i na „pirátky“. A nejen na ně. „Bylo to vždycky podobné. Znechucení a vystresovaní kolegové z Jakuba rezignovali na práci a čekali na konec,“ napsal Peksa na partajním fóru, kde přibývá Michálkových katů.

Křivan: Skupina, která prohrála volby, je strašně frustrovaná. Všude vidí spiknutí a ruské trolly

sinfin.digital