Holec: Tak je to oficiální. Okamura trumfuje nácky a ještě šíří fake news

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Kápo SPD Tomio Okamura trumfnul i sebe. Jeho bandu „zabrušovačů“ řadí výroční zprávy ministerstva vnitra k našim předním extremistům už nějaký čas, ta poslední je ale přece jen jiná: SPD z ní totiž vychází jako hlavní šiřitel nenávisti ohledně EU a migrace, když za sebou nechává i tradiční „nácky“. A nejen to. Okamura taky zdatně plní web fake news, do nichž se stále častěji chytá sám.  

Ale popořadě. Výroční zpráva vnitra o extremismu letos poprvé konstatuje, že šíření nenávisti v loňském roce přestalo být doménou tradičních extremistů, co na svých akcích nadšeně hajlují a lijí si při tom pivo na hlavu. Nyní je zcela zastínila Okamurova SPD. A to i přesto, že si loni užila rebelii vlastních kádrů. A navíc proti ní nakonec vytáhl i konspirační web Aeronet, který předtím v podstatě fungoval jako její partajní server.

Řekněme, že SPD konečně dospěla a s nenávistí si teď úplně vystačí sama. Byť podle volebních preferencí ztrácí voliče na úkor Trikolóry, jež taky umí tvrdit muziku. Okamura samozřejmě jako obvykle nelenil a i zprávě expertů na politický extremismus dopřál svou tradiční medicínu manipulace. „Pokračují tak pokusy ministerstva vnitra pod vedením ČSSD o kriminalizaci vlastenců a lidí, kteří nesouhlasí s politikou Evropské unie,“ reagovala lyricky na zprávu mluvčí SPD Barbora Zeťová.

Stanou se z Pirátů korzáři? Ivan Bartoš musí rozseknout gordický uzel

sinfin.digital