Zrno: Ach ten nesnášenlivý Kubera

Matyáš Zrno

Konzervativní noviny

KONZERVATIVNÍ NOVINY | Sledovat v neděli pořad 168 hodin byla zajímavá zkušenost. Úvodní reportáž se celá věnovala zesnulému Jaroslavu Kuberovi. A pozor, v dobrém! Celá totiž rozebírala nevybíravý nátlak, který na zesnulého předsedu Senátu vyvíjela Čína, aby nejel na Tchaj-wan, a krajně podezřelou roli, kterou v tom sehrál Hrad.

 

Je škoda že člověk musí zemřít, aby i mainstreamová média ocenila jeho kvality. Kubera byl pro ně totiž především jakýmsi nepochopitelným šaškem z dávnověku, „hrdinou staromódně konzervativní scény, kde se dělají vtipy o sexuálně neukojených feministkách nebo ženách, které mohou být rády, pokud je někdo cestou domů znásilní.“ (Týdeník Respekt)

Projev v Terezíně

Kromě vtípků o ženách si to rozházel především loňským projevem na tryzně v Terezíně, kde řekl, že totalita může mít podobu „zahalenou do slov ekologie, životní prostředí, rovnost pohlaví, politická korektnost a multikulturalismus.“ To bylo kritiky, dokonce se proti němu postavila skupina senátorů a od jeho slov se distancovala. Petr Honzejk z Hospodářských novin si neodpustil povzdech, že „zlatý časy, kdy chtěl udělat Caligula senátorem koně“, podle Alexandra Mitrofanova z Práva to byl svátek malosti, podle exministra a ekonomického poradce KDU-ČSL Ivana Pilipa se „definitivně pomátl“, podle vlivného advokáta a intimuse expremiéra Sobotky Radka Pokorného „je to blb“, podle Erika Taberyho z Respektu dokázal, jak „hluboko sahá jeho nesnášenlivost k jiným názorům“, podle Martina Fendrycha z Aktualne.cz „nemá v čele Senátu co dělat“ a podle Pavla Šafra z Fora24, „když Pánbůh rozdával bystrost, tak se holt na někoho nedostalo“. Více jsme se tomu věnovali zde.

No budiž, pánové si mohli ušetřit ten tón, ale kritiku Kuberových názorů jim pochopitelně nikdo nebere. Co je mnohem zajímavější – a co ukazuje na bídu části našich bojovníků proti Rusku, Číně a Hradu – bylo vytrvalé obviňování Jaroslava Kubery z toho, že je „Zemanovým člověkem“ a že nahrává Číně. Je to už druhý podobný případ absolutního plácnutí mimo (po obvinění pilíře euroatlantismu u nás, Alexandra Vondry, že je ruským agentem s nižší mírou zavinění). Přitom každý, kdo se s Jaroslavem Kuberou alespoň jednou v životě bavil, musel vědět, že je to nesmysl.

Na Západě radikální levice dobyla i soudy. Teď budeme svědky invaze v Česku, říká Vondra

sinfin.digital