Pivo je nové víno. Ženy jsou otevřenější k poznávání nových chutí a stylů, říká Pavlišová

Původním povoláním je grafička, Jana Pavlišová se ale spolu se svým manželem ajťákem vrhla po hlavě do podnikání v úplně jiném oboru – po sto letech obnovili vaření piva v budově pivovaru z 16. století, v níž zároveň i bydlí. „Manžel o tom, že by chtěl vlastní pivovar, dlouho mluvil, tak jsme si řekli, že když už v té budově bydlíme, proč na to nenavázat. Ten barák si o to vlastně sám řekl,“ vzpomíná na začátky rodinného pivovaru Genius noci Pavlišová. 

„Pivních stylů je dnes tolik, že říkám, že pivo je vlastně nové víno. Ženy o sobě často prohlašují, že nejsou pivařky, ale pak rády objevují nové chutě a jsou k nim mnohem otevřenější než muži. Ti mnohdy vyhledávají jen ležák, který je pro ně tím pivem,“ dodává.

Jak vznikl název pivovaru Genius noci? Proč Jana Pavlišová vyznává myšlenku, že pivo se neochutnává po douškách, ale po litrech? A co ji inspiruje k tomu, jaké nové pivo uvaří? Poslechněte si nový díl podcastu Podnikatelka.

sinfin.digital