9 jednoduchých receptů, se kterými neohlášené návštěvě vytřete zrak

Prezentace klienta

Jídlo je zážitek a radost. Vaření nebo grilování by se proto nemělo uspěchat. Někdy jsou ale chvíle, kdy na přípravu jídla není moc času. Pak se hodí mít v zásobě pár receptů, které jsou rychlé a jednoduché, a neohlášené návštěvě s nimi vytřete zrak. Velkým pomocníkem k tomu bude kamado gril.

Párty může začít

Nažhavte váš keramický gril a jdeme vařit! Co to dneska bude? Všechny recepty se soustředí na jednu hlavní ingredienci, kterou nechají vyniknout.

GRILOVANÉ KŘUPAVÉ KUŘE

Tohle je klasika pro každý zahradní gril. Pro její přípravu potřebujete pouze kuře, olivový olej, marinádu a barbecue omáčku pro servírování. Pokud si to chcete ještě více zjednodušit, můžete hotovou marinádu a omáčku koupit v supermarketu. Můžeme začít!

GRILOVANÝ KVĚTÁK, CELER A LILEK

Grilovaná zelenina z Big Green Egg chutná prostě skvěle. Jak jednoduše a rychle grilovat různé druhy zeleniny na venkovním grilu? Postup naleznete na webových stránkách Big Green Egg.

RESTOVANÉ BRAMBORY

Restované sladké nebo klasické brambory jsou velmi jednoduché pro přípravu a získáte tak skvělou přílohu k menu. I na kvalitním grilu tento recept zabere zhruba 90 minut. Mezitím, co se brambory budou restovat, vy se můžete věnovat návštěvě nebo třeba upéct dezert. Podívejte se na webové stránky Big Green Egg, kde vám prozradíme, jak brambory připravit.

GRILOVANÝ T-BONE STEAK

Je to jednodušší, než si myslíte. Pokud budete postupovat podle tohoto receptu na skvělý grilovaný T-bone steak, nemůžete nic pokazit. Pokud máte v bbq grilu tu správnou teplotu, váš steak bude za 10 minut hotový.

UZENÝ LOSOS

Máte rádi uzeného lososa? Jednoduše si ho můžete připravit třeba na vašem grilu na dřevěné uhlí. Lososa posypete směsí soli a cukru, do žhavého uhlí nasypete udící štěpky a lososa položíte na rošt. Za 20 minut můžete podávat! Podrobný recept naleznete na webových stránkách Big Green Egg.

VEPŘOVÝ BŮČEK

Můžete použít vepřový bůček s kůží i bez. Před samotným vařením stačí potřít marinádou nebo naložit a pak už jen pomalu udíte. Tímto způsobem získáte vždy jiný chuťový akcent se stejným kouskem masa. V tomto receptu necháte bůček pomalu péct, navíc nemusíte striktně držet teplotu v keramickém grilu. Celý postup naleznete na webovýchh stránkách Big Green Egg.

CÔTE DE BOEUF

Myslíte si, že reverzní metoda grilování je příliš složitá? Tak to vás vyvedeme z omylu. Můžete ji vyzkoušet jak pro tenké plátky masa, tak i pro přípravu côte de boeuf nebo většího kusu masa. Vše, co je potřeba udělat, je péct maso při konstantní teplotě, a pak ho nechat chvíli grilovat, aby získalo lahodnou křupavou kůrku. Můžeme začít!

UZENÝ PSTRUH

Pstruh lososový je známý také jako pstruh duhový. Tuto výbornou rybu můžete smažit, grilovat, udit nebo připravovat v páře. A to vše i na malém grilu. V tomto receptu získáte autentickou chuť právě uzením. Hotovou rybu můžete rovnou servírovat nebo z ní připravit lahodnou pomazánku.

sinfin.digital