Schmarcz: Hála není blb, ale dezinformátor. Hamáček se nemá za co omlouvat

KOMENTÁŘ MARTINA SCHMARCZE | Doba koronavirová plodí i mediální aférky. Šéf think tanku Sinopsis Martin Hála tvrdě napadl Jana Hamáčka kvůli tomu, že koupil roušky v Číně. Udělal z něj de facto vlastizrádce. Ministr vnitra ho za to nazval blbem. Komentátor Jindřich Šídlo následně usoudil, že by se vicepremiér měl omluvit. Omyl, neměl. Mohl sice držet nervy na uzdě, ale on si nezačal. Obvinění na jeho adresu přitom nejsou nic jiného než pusté dezinformace.

Nemusím Gambrinus. Ale budu-li umírat žízní bez šance se čehokoli napít a někdo mi ho nabídne, vděčně ho přijmu a určitě toho dobroděje neobviním ze zrady. Obdobné je to s Čínou. Nemám tamní režim rád dlouho, dávno předtím, než to začalo být módní, ale pokud někdo bryskně doveze z Říše středu životně nutný zdravotní materiál, který dva měsíce nikdo nedokázal nikde sehnat, budu mu tleskat. Ne tak Hála, který se do Hamáčka obul ve stylu kremelských konspirátorů a obvinil ho v podstatě z kolaborace s Čínou.

Naprosto chápu že Hamáčkovi, který už přibližně týden nedělá nic jiného, než že pro Čechy shání nutné zdravotní pomůcky, ujely nervy a nazval Hálu blbem. Bylo zbytečné, že toto jasné a vzhledem k okolnostem omluvitelné stanovisko rozmazával v delším textu. Být jeho mediálním poradcem, snažil bych se mu to rozmluvit. Naštěstí jím nejsem a díky tomu si mohu dovolit otevřeně napsat, co si o Hálovi a Sinopsis myslím.

Poučení z koronaviru? Omezit závislost na Číně, přestat šílet z uhlíku a obnovit svobodu

sinfin.digital