Bývalí zaměstnanci Eura spustili nový magazín Hrot. Zatím online, na stánky chtějí v květnu

Skupina bývalých zaměstnanců ekonomického magazínu Euro v pondělí spustila nový magazín Hrot. Prozatím jej vydávají v elektronické podobě, v příštích týdnech plánují i tištěné vydání. „Na stáncích bychom mohli být na začátku května,“ říká pro INFO.CZ šéfredaktor projektu Vadim Fojtík.

Redakce nového titulu se chce zaměřit na „nezávislé, zasvěcené a často provokativní čtení o byznysu, společnosti i politice.“ Kromě šéfredaktora Vadima Fojtíka jsou součástí redakce výrazné tváře byznysové novinařiny Miroslav Zámečník, Pavel Páral nebo David Tramba. Všichni ještě v závěru loňského roku pracovali v redakci týdeníku Euro, kvůli údajně nevyhovujícím podmínkám, zpožděným výplatám a inzerci nadřazené obsahu se ji nicméně rozhodli hromadně opustit a založit vlastní médium. 

Původně měl webový projekt Hrot odstartovat v únoru a tištěný týdeník na něj měl navázat v březnu, nakonec plány nabraly skoro dvouměsíční zpoždění. To se týká i printu, který by redakce nyní chtěla vydávat od května. „Tištěný týdeník chceme spustit co nejdříve, musíme ale počkat, až se vyřeší problémy s distribucí, které nastaly kvůli koronaviru. Reálný je ten začátek května,“ uvedl pro INFO.CZ Vadim Fojtík.

sinfin.digital