Babiš od rána vysvětluje kauzu se synem. „Řešil bych to jako chlap,“ řekl Brabec

ČTK, luš

Premiér Andrej Babiš na dnešním zasedání vlády vysvětloval ministrům kauzu údajného únosu svého syna na Krym. Ministr životního prostředí Richar Brabec (ANO) novinářům na následné tiskové konferenci sdělil, že od premiéra slyšeli zhruba pětiminutové vyjádření. Po zasedání vlády se kvůli kauze sešel premiér Babiš s předsedou koaliční ČSSD Janem Hamáčkem, šéfem komunistů Vojtěchem Filipem i předsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomiem Okamurou.

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) novinářům po jednání kabinetu řekla, že koaliční schůzka Babiše a Hamáčka navázala na zasedání kabinetu. „Protože se jí neúčastním, nemůžu se vyjadřovat,“ konstatovala. Babiš předtím podle ní během zasedání vlády stručně vysvětlil některé souvislosti spojené s aktuální situací. „V krátkém projevu řekl svůj pohled na věc, vysvětlil některé okolnosti,“ dodal Brabec.

Maláčová dodala, že stále platí stanovisko sociální demokracie, že strana nevylučuje žádný scénář, který by mohl následovat po koaličním jednání. „Jedná se o závažnou situaci, je třeba znát všechna fakta,“ uvedla. Reportáž s Babišovým synem podle ní nyní produkuje víc otázek než odpovědí. „Poté se k tomu může člověk kvalifikovaně vyjadřovat,“ konstatovala.

Babiš může ovlivňovat vyšetřování, měl by jít okamžitě do vazby, říká jeho exnáměstek

sinfin.digital