Pražská TSK má nově sídlit v obchodním centru, přesun ale budí pochyby

Pražskou společnost Technická správa komunikací (TSK), která spravuje a udržuje vozovky a chodníky v metropoli, čeká akce kulový blesk. Její centrála se z Řásnovky na začátku příštího roku přestěhuje do nově vybudovaného obchodního Centra Stromovka na Praze 7. Podle radního pro dopravu a zároveň předsedy dozorčí rady TSK Adama Scheinherra (Praha Sobě) umožní nové prostory sestěhování několika detašovaných pracovišť TSK pod jednu střechu, což by dle jeho slov mělo přinést městu úspory. Někteří radní však v souvislosti s výběrem nového sídla TSK hovoří o „podezřelé shodě náhod“. 

Na pražském magistrátu zaznívají kvůli stěhování centrály TSK do Centra Stromovka obavy, zda se nejedná o „malou domů“ Prahy Sobě obchodnímu centru, jehož kanceláře se potýkají s nízkou obsazeností. Právě Praha Sobě totiž ovládá jak radnici Prahy 7, má náměstka pro dopravu a stejně tak má i nezanedbatelný vliv v představenstvu TSK, které se po nástupu současné magistrátní koalice obměnilo.

Radní pro dopravu a zároveň předseda dozorčí rady TSK Adam Scheinherr (Praha Sobě) stěhování odůvodnil tím, že je třeba pod jednu střechu sjednotit několik detašovaných pracovišť společnosti. „Dnešní stav, kdy je TSK rozdělená do dvou budov na Praze 1 a Praze 9, není vyhovující,“ uvedl pro INFO.CZ. „Zároveň TSK nemusí být úplně v centru. Proto proběhla standardní soutěž, bylo nám nabídnuto asi 13 různých budov a vypadá to, že nakonec bude sídlo TSK na Praze 7 v Paláci Stromovka. Přesun dvou budov do jedné bude ve výsledku stát město méně peněz. Důležité je i to, že se spojí dvě pracoviště a práce úředníků se zrychlí,“ vypočetl Scheinherr přínosy nového sídla TSK. 

Trochu jiné důvody ke stěhování pak popisuje mluvčí TSK Barbora Lišková: „Důvodem jsou nevyhovující stávající prostory, které zejména v budoucnu nebudou kapacitně dostatečné. Zároveň by v nových prostorech mělo vzniknout klientské centrum, které bude soustředit veškerou agendu kontaktu s občany na jedno místo.“

TOP 09 nemůže mít v televizi stejný prostor jako ANO. Je to nefér vůči divákům, říká Nacher

sinfin.digital