Choďte do restaurací, užívejte si to a mějte se rádi, přejí Punčochář a Hajný ve vánoční Chef Areně

Karel Šimůnek

K Vánocům patří pohoda mezi nejbližšími a také dobré jídlo. A přesně v tomto duchu se nese i vánoční epizoda podcastu Chef Arena. V ní se sešli nejen kolegové, ale hlavně dobří přátelé Jan Punčochář a Petr Hajný a spolu s moderátorem Karlem Šimůnkem se v uvolněné atmosféře bavili zdaleka nejen o tom, co kdo z nich vaří doma na Štědrý den. „Já začínám kubou, ale hezky po staročesku na něj dávám krevety udělané na česneku,“ říká v nadsázce Punčochář. „Následuje štědrovečerní polévka z kapra a kapr s bramborovým salátem,“ dodává. „To já kubu nikdy nedělal. U nás je k obědu vinná klobása a k večeři klasika rybí polévka, salát a kapr,“ doplňuje Hajný.

O bramborovém salátu platí, že co rodina, to jiný recept. Jinak tomu není ani u profesionálních kuchařů. „Já jsem jejich milovník, takže dělám rovnou tři různé druhy, přičemž ještě s pár rodinami děláme mistrovství v bramborovém salátu,“ svěřuje se Punčochář, kterého Hajný doplňuje tím, že on sám v bramborovém salátu nesnese hrášek. A co nám hosté poslední letošní Chef Areny přejí do nového roku? „Hlavně buďte zdraví, choďte do restaurací a užívejte si to tam,“ přeje posluchačům Punčochář. „Ať vám chutná a mějte se rádi,“ dělí se o své přání Hajný. „Děkujeme, že nás posloucháte, a budeme se na vás těšit v novém roce,“ uzavírá sérii přání Šimůnek.

Jaké recepty tradičně Punčochář s Hajným vaří 25. prosince a jak tráví Silvestra? A Na jaké společné zážitky v kuchyni i mimo ni vzpomínají? Poslechněte si celou epizodu.

Čím větší je nouze o kuchaře, tím víc je třeba mít v kuchyni chytřejší stroje, říká Heverle

sinfin.digital