Kluci v akci jsou pro mě výzva. Už chápu, proč lidé na vaření v televizi tak slyší, říká Koráb

Karel Šimůnek

Má za sebou bohaté zkušenosti v nejlepších restauracích po celém světě, vařil i u Gordona Ramsayho a již rok a půl je šéfkuchařem proslulého karlovarského Grandhotelu Pupp. Když ho ale lidé potkají na ulici, baví se s ním hlavně o účinkování v pořadu Kluci v akci, kde je Ondřej Koráb novou posilou. „Na začátku mi to bylo trochu líto, ale pak jsem si to v hlavě srovnal. Šéfkuchařů pětihvězdičkových hotelů jsou u nás desítky, ale šéfkuchařů v televizi je jen pár,“ říká Koráb v nové epizodě podcastu Chef Arena.

Během své kariéry stihl Ondřej Koráb angažmá jak ve špičkových českých, tak zahraničních restauracích. Aktuálně zakotvil v čele kuchařského týmu Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, což sám považuje za svůj profesní vrchol a za gastronomickou nejvyšší ligu. Přesto však je mezi lidmi známý spíše kvůli tomu, že vaří před televizními kamerami v oblíbeném pořadu Kluci v akci. „Vaření v televizi beru jako pracovní i životní výzvu. Nejprve jsem se tomu smál, ale už máme natočených asi deset dílů a myslím, že kdybych do toho nešel, litoval bych. I ohlasy jsou velmi pozitivní, pořad je neuvěřitelný s neuvěřitelnou sledovaností. Sám na sebe ale nekoukám,“ komentuje Koráb své televizní angažmá.  

Co Ondřej Koráb považuje za největší neduhy současné gastronomie? O čem se s ním radí jeho bratr – dvojče, který je zástupcem ředitele gymnázia? Poslechněte si celý podcast.

Co můžeme, to si lovíme sami. Třeba na candáty jezdíme v noci po práci, líčí Hrachový

SDÍLET
sinfin.digital