Socialismus je pro gastronomii vždy katastrofa. V Ano, šéfe dělali lidé stejné chyby jako kdysi já, říká Pohlreich

Karel Šimůnek

Zdeněk Pohlreich patří k nejznámějším tvářím české gastronomie, nejen díky dlouholetému účinkování na televizních obrazovkách, ale hlavně díky bohatým zkušenostem z oboru. „Ty zkušenosti jsou nepřenosné a nenahraditelné. Ti, kterým jsem pomáhal v Ano, šéfe!, vlastně dělali stejné chyby jako kdysi já – měli to podfinancované, prodávali moc levně a ve své podstatě se báli zákazníků, že jim kvůli zdražení o pět korun přestanou chodit,“ vysvětluje Pohlreich. V nové epizodě podcastu Chef Arena zároveň Zdeněk Pohlreich nevěští oboru jednoduché časy. „Fungující ekonomika a fungující gastro jsou spojené nádoby. Jak přestane fungovat ekonomika, hospody budou padat jako mouchy,“ říká Pohlreich.

Máme to i na kameru! Videoverzi pro předplatitele sledujte tady.

sinfin.digital