Zákusky se v Česku dlouhou dobu prodávají za ceny, které vůbec neodpovídají. Teď se to trochu mění, říká cukrářka Iveta Fabešová

Pavel Vondráček

Cukrářka Iveta Fabešová provozovala v Praze několik poboček populárního IF Café, kvůli rozvodu o ně ale přišla. Cukrařiny se však nevzdala. Na podzim spustila e-shop a první týden v červenci plánuje otevřít novou vlastní cukrárnu. „Podařilo se mi sehnat investory, kteří byli ochotní mi půjčit na počáteční investici. A v tuto chvíli je to pouze moje svobodné rozhodnutí, jestli půjdu doprava, nebo doleva,“ říká Fabešová v podcastu Maxim Pavla Vondráčka. V rozhovoru mluví také o tom, kde bere inspiraci pro své dezerty, o trendech v cukrařině i o tom, proč kvalitní zákusek nemůže být levný.  

Z tvorby Ivety Fabešové (makronka)
Z tvorby Ivety Fabešové (tartaletka)
Z tvorby Ivety Fabešové (Rubikova kostka)
Z tvorby Ivety Fabešové (Mango-passion fruit a vanilka džem)
sinfin.digital